Programma

De cursus bestaat uit drie dagen met zes dagdelen met elk een ander onderwerp. Elk dagdeel wordt begeleid door één of twee inhoudsdeskundigen.

De prijzen voor 2024 bedragen:

€ 1199 (inclusief 2 overnachtingen, 2x ontbijt, 2x diner, 3x lunch)

€ 170 extra overnachting voorafgaand aan de cursus

Accreditatiepunten:
Het programma is geaccrediteerd voor 21 punten.





De onderwerpen voor 2024 zijn:


De kroonjuwelen

Pijnklachten aan het scrotum; heb jij er de ballen verstand van? Zal het jou een worst wezen welke corticosteroïd crème je smeert bij phimosis? Heb je de klokken horen luiden, maar weet je niet waar de klepel hangt als je collega het heeft over erythroplasie van Queyrat? Ben jij een lulletje rozenwater als je patiënt aandringt op een verwijzing naar de uroloog bij erectiestoornissen? Sta jij ook voor paal als jou gevraagd wordt over HPV-vaccinatie bij mannen? Dan kom jij aan je trekken bij dit dagdeel waarin de penis en het scrotum centraal staan!

Burn-Out

Iedereen heeft patiënten die een burn-out hebben, maar hoe staat het met het personeel? En met jezelf? Hoort het erbij? Is burn-out een keuze? Of een hype?

Een burn-out begeleiden bij een patiënt, daar hoef je misschien niets meer over te leren, maar wat te doen als je perfecte assistente onverwacht thuis zit? Of was het toch iets minder onverwacht als je terugkijkt? Had je dat kunnen voorkomen? Een dagdeel over burn-out in de praktijk.


Mammacarcinoom

Steeds meer borstproblemen komen voorbij in de spreekkamer, van bevolkingsonderzoek tot een knobbel in de borst. Wie kent er niet iemand in zijn omgeving die borstkanker heeft of heeft gehad. De behandeling wordt steeds beter en de overleving ook. Gaan wij deze groep opvolgen en zo ja op welke manier? Zijn wij dan nog wel voldoende op de hoogte van de behandelopties en adviezen voor patiënten met borstkanker? Zijn er zaken waar we rekening moeten houden in deze groeiende patiëntengroep? In dit onderdeel maken we onze borst nat en duiken we samen de verdieping in.


Bariatrie

Overgewicht en obesitas is een vet probleem geworden. In het dagelijks leven is er gelukkig wel steeds meer aandacht voor. Adviezen over voeding, lichaamsbeweging en gezonde levensstijl zijn toch dik in orde? Toch had in 2022 bijna 60% van de Europese volwassen overgewicht of obesitas. Behandelingen worden steeds uitgebreider en lijken voor sommige patiënten dé oplossing. Echter gaat dit gepaard met een groeiende zorgvraag met bloedonderzoeken, complicaties en bijwerkingen. Moeten wij ons opmaken voor de bariatrische chirugie-epidemie? En wie is hier dan verantwoordelijk voor?

Hartfalen

Decompensatio cordis, HFpEF, HFmrEF, HFrEF? Zakt het vocht je al in de benen van dit te lezen? Of word je er al kortademig van al die termen uit te spreken? In dit onderdeel zorgen we er voor dat het falende hart niet wordt behandeld door een falende dokter, maar dat de kennis weer even nieuw leven wordt ingeblazen. Hartfalen heeft na dit dagdeel geen geheimen meer, we steken je met voldoende kennis een hart onder de riem.

Het interesseert me (g)een reet ; 

“Ut hängt mich de vot oes”

In dit dagdeel leer je dat er echt maar twee redenen zijn waarom je geen rectaal toucher uitvoert.